"6 vaste en 10 tijdelijke medewerkers Alma ontslagen"

Vzw Alma, de uitbater van de Leuvense studentenrestaurants, heeft zes vaste en een tiental tijdelijke medewerkers ontslagen. Dat meldt het Leuvense studentenweekblad Veto op zijn website. Volgens de CEO is er sinds dit academiejaar een sterke terugval in het aantal verkochte maaltijden.

Vijf arbeiders en een bediende van de Leuvense vzw Alma, de groep van studentenrestaurants die al meer dan 50 jaar Leuvense studenten van maaltijden voorziet, hebben vorige week hun ontslagbrief gekregen. Ook van een tiental tijdelijke medewerkers zou het contract zijn opgezegd.

"Sinds het begin van dit academiejaar kennen we een sterke terugval in het aantal maaltijden", zegt Alma-CEO Daniel Lips in Veto. "We krijgen een sterke concurrentie van mensen die maaltijden van thuis meenemen. En de mensen die naar Alma komen, kiezen wellicht onder druk van de economische crisis voor een goedkopere prijscategorie. Het is noodgedwongen dat we deze maatregel moeten nemen, de economische crisis slaat keihard toe."

Een van de ontslagen werknemers klaagt aan dat er nu al een onderbezetting van het personeel is en dat ontslagen de situatie niet verbeteren. Volgens Lips moet er op korte termijn efficiënter gewerkt gaan worden.

Volgens de recentste jaarrekening telt Alma 106 voltijdse en 55 deeltijdse medewerkers en werd vorig jaar voor 246.608 euro verlies gemaakt.