"Deze jurk is een misdaad!"

De lijstjes van 2013 zijn gemaakt en die durven nogal eens te verschillen, zeker als gezocht wordt naar de slechtst geklede vedette van het afgelopen jaar. Subjectiviteit troef, ook al keren sommige foto’s meermaals terug. Waaruit mag besloten worden dat deze jurken toch indruk gemaakt hebben, zij het in negatieve zin. En afgelopen jaar sloeg blijkbaar "Mad men"-vedette Christina Hendricks de bal helemaal mis tijdens de jaarlijkse brunch van "The Rape Foundation". Haar "Dolce & Gabbana"-jurk werd als "spuuglelijk" ervaren.

"Hendricks bewees zichzelf een slechte dienst in een trutterige bloemenjurk die geen raad wist met haar heerlijke lichaam. Deze jurk is een misdaad. Door de drukke bloemenvormen lijkt ze dikker dan ze in werkelijkheid is. Volgende keer veel beter", aldus Huffington Post.

Daily Mail vond de jurk "onflatterend. Ze verbergt haar rondingen met aardbeien en kersen. Is dit niet zo’n bekleding die je voor een sofa gebruikt? Ze lijkt op zo’n riskant behangpapier."

"De corpulente actrice zou toch moeten weten dat bloemenpatronen niet de beste keuze voor haar figuur zijn. We keken allemaal naar haar tijdens dit evenement, maar dan wel om de verkeerde redenen", merkte lifestylewebsite iVillage op. Uit een begeleidende internetpoll bleek dat 69% van de sitebezoekers de jurk maar niets vonden.

Nieuwswebsite Express: "Normaliter is de actrice gekend om speciaal voor de rode loper haar opvallende pluspunten te eren, maar dit keer besloot ze haar opmerkelijke decolleté te bedekken met een bloemenjurk. Al bij al slaagde ze er toch nog in het beste van haar figuur te maken."

Celebrities Town was kort en krachtig: "Zo ouderwets!". Modewebsite My Daily zag, "ondanks het feit dat de jurk lijkt op oma’s tafelkleed", toch een positieve kant, nl. dat "de jurk wel werkte voor haar lichaam". The Stir noemde de jurk "een kleine ramp". Celebitchy vroeg zich af of Hendricks "wel weet hoe ze zich moet kleden. Dergelijke print werkt bij slanke vrouwen, maar bij haar… Ze zag eruit als een muurschildering. Als een zetel.”

De 38-jarige actrice liet alle heisa aan zich voorbijgaan, want "ik hou van mode en vooral hou ik ervan verschillende stijlen uit te proberen". Als bewijs daarvan onderstaande foto bij de uitreiking van de Primetime Emmy Awards 2013, toen Hendricks overladen werd met positieve commentaren:

lees ook