Criminele buit van ruim 100.000 euro in kluis in winkelcentrum

Een Albanese gangster en zijn vrouw zijn aangehouden op verdenking van het witwassen van misdaadgeld. De man werd vorige week dinsdag opgepakt, zijn vrouw de dag erna. Ze probeerde de buit op te halen die verstopt lag in een kluis in een winkelcentrum. Het gaat in totaal om zo'n 220.000 euro.

Vorige week dinsdag werd in Sint-Niklaas een door Italië en Albanië internationaal geseinde Albanese crimineel klemgereden en opgepakt door het FAST-team van de federale politie. Hij wordt verdacht van drugshandel.

Een deel van de buit, zo'n 120.000 euro, werd door agenten ontdekt in een kluis in een winkelcentrum. De politie kon vorige week woensdag een Albanese vrouw oppakken die het geld kwam ophalen. Ze had een sleutel van de kluis bij zich. Het bleek de partner van de Albanese gangster te zijn. In de kluis bleek nog eens 100.000 euro te zitten.

"De vrouw werd door het parket voorgeleid bij de onderzoeksrechter op verdenking van witwassen van misdaadgeld. Er zijn immers aanwijzingen dat het geld van criminele oorsprong is", zegt het parket van Dendermonde. De onderzoeksrechter liet haar vorige week aanhouden. Eergisteren besliste de raadkamer om haar aanhouding te bevestigen.