Geen adviezen meer voor personeel McDonald's

McDonald's heeft zijn internationale website voor het personeel afgesloten nadat medewerkers er het advies gekregen hadden fastfood te mijden en te kiezen voor gezonde salades. Het was niet het eerste "ongelukkige incident" op de website.

Enkele dagen geleden haalde de Amerikaanse fastfoodketen op een nogal ongelukkige manier de media met enkele adviezen op McResource Line, de internationale werknemerswebsite. Zo werd een afbeelding van een cheeseburger, friet en frisdrank getoond onder het titeltje "ongezonde keuze". Een foto van een slaatje en een glaasje water was dan weer de "gezondere keuze."

"Fastfood is snel, betaalbaar en een hapklaar alternatief voor thuiskoken. Maar terwijl het handig en budgetvriendelijk is voor een drukke levensstijl, bevat fastfood wel veel calorieën, verzadigd vetten, suiker en zout. En het stelt mensen bloot aan het risico van overgewicht", luidde het letterlijk.

McDonald's heeft na de commotie uiteindelijk voor de veilige oplossing gekozen en heeft gisteren de internationale werknemerswebsite afgesloten. "We voeren momenteel onderhoudswerkzaamheden uit om jullie de best mogelijke surfervaring te kunnen geven. Gelieve ons te excuseren terwijl deze upgrades uitgevoerd worden", kregen bezoekers te lezen.

McResource Line was opgezet met de bedoeling om financiële en gezondheidstips te geven aan zijn medewerkers, maar dat opzet keerde zich al snel tegen hen. Het was namelijk niet de eerste keer dat de hamburgerketen er ongewenste aandacht mee trok.

Zo werd er een huishoudboekje gepubliceerd waarin medewerkers naast hun job bij de hamburgerketen nog een tweede job konden invullen. Waarmee gesuggereerd werd dat een loon van McDonald's niet genoeg is om van te overleven. Wat nog in de hand gewerkt werd door enkele bezuinigingstips, zoals de kachel lager zetten en de reclame uitpluizen voor kortingsbonnetjes.

lees ook