Man opgepakt die zich verschanste in woning

In Berlare heeft de politie woensdagavond iets na 23 uur een gewapende man ingerekend die zich verschanste in zijn woning. De man is donderdag vrijgelaten onder strikte voorwaarden.

De man verschanste zich sinds iets na 19 uur in een woning in Warande, in het centrum van Berlare. Hij zou te veel alcohol gedronken hebben en dreigde ermee zich van het leven te beroven. Twee vrouwen die in de woning aanwezig waren, onder wie zijn vriendin, konden op eigen kracht het pand verlaten.

Door het incident sloot de politie het centrum van Berlare af, met name de straat Warande en een stuk van de Frankrijkstraat, een gewestweg. Rond 21 uur arriveerde een speciale eenheid van de federale politie om de man te overmeesteren.

De Berlaarse burgemeester Katja Gabriëls bevestigt dat de man iets na 23 uur is ingerekend, maar wil verder geen details over de operatie kwijt. Wel zegt ze dat niemand gewond raakte.

De man is vanmorgen voor de onderzoeksrechter in Dendermonde verschenen, hij is onder strikte voorwaarden vrijgelaten. Hij wordt verdacht van verboden wapendracht en mondelinge bedreigingen. Het parket zegt verder niet meer details over de zaak te geven.