Minstens 40 doden bij aanval op dorp in Congo

In het oosten van de Democratische Republiek Congo zijn minstens 40 burgers omgekomen bij een aanval op hun dorp Kamango. Dat is vernomen van de autoriteiten van de provincie Noord-Kivu. Oegandese rebellen zouden verantwoordelijk zijn voor het bloedbad.

Tot hiertoe werden in het dorp al meer dan 40 lichamen gevonden. Er zouden ook een tiental zwaargewonden zijn. De politie en het Rode Kruis zoeken voort naar mogelijke andere slachtoffers.

Vanmorgen vielen gewapende mannen het dorp binnen. Later op de dag werden de opstellingen van de aanvallers door de interventiemacht van de Verenigde Naties in Congo gebombardeerd en verwierf het leger opnieuw de controle over het dorp.

De hele streek wordt sinds de zomer geteisterd door de militie, 150.000 inwoners zijn op de vlucht in het grensgebied.

Meest gelezen