Rock Herk via eBay op zoek naar investeerders

Rock Herk gaat via eBay op zoek naar investeerders. Zonder hulp van buitenaf is het alternatieve muziekfestival volgens de organisatoren niet meer leefbaar. Rock Herk bestaat al 31 jaar maar kreeg vooral de laatste jaren heel wat tegenslagen te verwerken. Als er de komende weken geen nieuwe sponsors gevonden worden, houdt het festival ermee op.
© Stijn De Grauwe 2013
De Belgische band SX stond dit jaar nog op Rock Herk.

De edities van 2011 en 2012 regenden volledig uit. In 2012 werd daardoor 180.000 euro verlies gemaakt. Daarvoor werd er een aflossingsplan opgesteld met de schuldeisers. Dit jaar volgde er een kleinschalig initiatief dat ook van de stad Herk-de-stad financiële steun kreeg.

Maar om het festival te laten overleven, is er volgens organisator Maarten Ruelens meer nodig. "We hebben vandaag een soort noodkreet gelanceerd om mensen duidelijk te maken dat Rock Herk in de problemen zit. Wie er helpt of in welke vorm, dat mag van ons alles zijn. We hopen gewoon dat er mensen wakker worden en rechtstaan met een goed idee of met financiële middelen om ons te ondersteunen."

Rock Herk lanceert de noodoproep via de veilingsite eBay. "Na 31 jaar feesten, dansen en rocken wil de organisatie niet zomaar de stekker uit het stopcontact halen", staat er op de site. "Er wordt wel gezocht naar hulp van buitenaf. Via deze weg doet de organisatie een warme oproep naar investeerders, collega-organisatoren, overnemers en creatieve geesten om samen werk te maken van een financieel gezonde toekomst en een eigen plek in het festivallandschap voor Rock Herk."

De organisatoren geven zichzelf tot eind januari de tijd om een oplossing te vinden. "Als er tegen dan geen betekenisvolle reactie is gekomen op onze oproep, houden we ermee op", zegt Ruelens. De richtprijs van 150.000 euro op eBay is vooral bedoeld om de aandacht te trekken, maar wel "realistisch". "Wie een bedrag in die grootte-orde op tafel legt, mag het festival overnemen", zegt Ruelens. Als het goedkomt met Rock Herk, vindt het festival plaats op 18 en 19 juli 2014.