Rode Kruis: "Weer 40 lijken ontdekt in Bangui"

Sinds woensdag zijn er in Bangui - de hoofdstad van de Centraal Afrikaanse Republiek (CAR) - weer 40 nieuwe lijken ontdekt. Dat meldt het Rode Kruis. Het is nog niet bekend welke van de strijdende partijen het slachtoffer en welke de dader is.
AP2013

"Er werden al een veertigtal lichamen bijeengebracht en de eerste zorgen werden toegediend aan een zestigtal gewonden", verklaart David Pierre Marquet, een woordvoerder van het Rode Kruis aan het Franse persagentschap AFP. Het is niet duidelijk welke van de strijdende partijen in dit nieuwe geval verantwoordelijk is.

"Het geweld is echt extreem", zegt ook Georgios Georgantas het hoofd van de Rode Kruis-delegatie aan AP. "We hebben informatie over nog eens tientallen lijken die aan de andere kant van de stad liggen, maar door de hevige gevechten kunnen we daar voorlopig niet naartoe."

De Centraal-Afrikaanse Republiek is in een crisis gestort sinds de opstand van Seleka tegen de regering, in december vorig jaar. Toen dreven ze president François Bozizé, een christen, van de macht. Zowat 400.000 van de circa 4,5 miljoen inwoners in het land zijn intussen op de vlucht geslagen.