Theaterregisseur ramt Elysee in Parijs

Een Italiaanse theaterregisseur heeft uit onvrede met de besparingen in de Franse kunstensector het Elysee in Parijs geramd. De theatermaker probeerde op die manier de ambtswoning van de Franse president binnen te geraken.
AP2013

Bij het incident is niemand gewond geraakt. Ook de poort komt er vrij ongehavend vanaf. De 67-jarige theatermaker is opgepakt door de politie. Eerder die dag had hij al flyers uitgedeeld en een pop in brand gestoken op straat. Voor dat laatste was hij ook al even kort achter de tralies beland.

De theaterregisseur wordt naar verluidt zelf hard getroffen door de besparingen. Zijn theater zou de deuren moeten sluiten. Een woordvoerder van het Franse ministerie voor Cultuur heeft intussen laten weten dat ze bereid zijn met de man een gesprek aan te gaan.