Werden Kerstman en Rudolph op heterdaad betrapt?

Eeuwenlang wist de Kerstman uit beeld te blijven tijdens het leveren van pakjes, maar daar is sinds gisteren verandering in gebracht. Een politiehelikopter is er met zijn moderne opnameapparatuur in geslaagd om de Kerstman op heterdaad te betrappen. Althans, zo lijkt het toch.

Het was een politiehelikopter boven de Britse stad Leicester die ineens een bewegende warmtebron ontdekte in de donkere luchtlagen. In de vorm van de warmtebron viel duidelijk een slee te herkennen, inclusief twee rendieren. De foto belandde via de Britse Nationale Luchtpolitie op Twitter. "We hebben een ongewone warmtebron ontdekt afgelopen nacht. Santa? Zou het kunnen?"

De hoofdinspecteur van Leicester is opgetogen met de foto. Ook op Twitter schreef hij enthousiast volgende boodschap: "Wat een geweldige warmtebron. Bedankt om de ronde van de Kerstman vast te leggen", aldus Simon Cole. Nog iemand anders kon zijn jaloezie niet verbergen. "Vier jaar lang probeer ik al de Kerstman tijdens zijn ronde te filmen. Altijd tevergeefs, ik ben jaloers!."

Na een tijdje moest de politie ruiterlijk toegeven dat de foto het werk was van erg creatieve crewleden. Gelukkig maar.  En zo is de Kerstman er alsnog in geslaagd om ook in 2013 onopgemerkt met zijn slee door de lucht te klieven.

lees ook