Zware industriebrand bij metaalbedrijf Duroc in Wilrijk

In het Antwerpse district Wilrijk is brand uitgebroken bij Duroc, een bedrijf dat metaal galvaniseert, aan de Moerelei. De Antwerpse brandweer kreeg het vuur vrij snel onder controle.

De brand is in de productieruimte van het bedrijf ontstaan. Door het vuur is een vat met natriumhydroxide lekgeslagen. De stof vermengde zich met bluswater en liep het bedrijf uit. De brandweer heeft daarom ook Aquafin gevorderd om de nodige metingen te doen. Er is ook pompwagen van de civiele bescherming ter plaatse.

Bij de brand zijn geen gewonden gevallen. Rond 19.30 uur liet de brandweer weten dat het vuur onder controle is en er geen risico is voor de omgeving. Er zou overigens nooit gevaar geweest zijn voor de omgeving. Over de schade is nog maar weinig bekend, maar het magazijn van het bedrijf is naar verluidt zwaar getroffen.