10 april 2014 is Nirvana-dag in Hoquiam

10 april 2014 is Nirvana-dag in de Amerikaanse stad Hoquiam, in de staat Washington. Kurt Cobain, de overleden frontman van de band, woonde er een tijd en werd enkele kilometers verderop, in Aberdeen, geboren. Nirvana wordt er geëerd omdat de band op die dag ook wordt opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.
AP1991
vlnr: Krist Novoselic, Dave Grohl en Kurt Cobain.

"Zij brengen eer aan onze gemeenschap", motiveert de burgemeester het idee. "Het is mooi dat Kurt Cobain hier even heeft gewoond. Hij en Krist Novoselic (bassist van Nirvana, nvdr) zijn deel van onze gemeenschap, het is goed om onze zonen en hun fantastische prestaties te eren."

Nirvana brak in de jaren 90 door en bracht drie studioalbums uit ("Bleach", "Nevermind" en "In utero"). Kurt Cobain stapte in 1994 op 27-jarige leeftijd uit het leven.

De band wordt op 10 april samen met Kiss, Peter Gabriel, Hall and Oates, Cat Stevens en Linda Ronstadt opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. Tijdens een ceremonie in Brooklyn, New York worden de artiesten geëerd en zijn er optredens.