1.600 varkens overleven stalbrand in Meulebeke niet

In de West-Vlaamse gemeente Meulebeke is vanmiddag brand uitgebroken in een varkensstal. Niemand raakte gewond maar naar schatting 1.600 varkens hebben de uitslaande stalbrand niet overleefd. Dat is vernomen van de plaatselijke brandweer.

De brand in de Slabancestraat brak uit rond 12.45 uur. Toen de brandweerkorpsen van Meulebeke en Pittem aankwamen, werd snel duidelijk dat het om een uitslaande brand ging. Niemand raakte gewond maar zo'n 1.300 biggen en 300 zeugen hebben de brand niet overleefd. Ook de materiële schade is aanzienlijk.

Bij de brand was er een grote rookontwikkeling, vooral veroorzaakt door het brandend isolatiemateriaal. Buurtbewoners werd gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden. Een weg in de buurt werd kort afgesloten voor het verkeer.

De brand is sinds 15 uur onder controle. Het is op dit moment nog niet duidelijk hoe het vuur is ontstaan. De branddeskundige van het parket van Kortrijk moet de oorzaak achterhalen.