29 doden bij busongeluk in Thailand

In het noorden van Thailand zijn zeker 29 doden gevallen toen een passagiersbus van de weg afweek en 50 meter naar beneden stortte. De oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend. Mogelijk was de chauffeur in slaap gevallen. Bij de slachtoffers zijn geen buitenlanders.

Het ongeluk gebeurde in de provincie Phetchabun. De passagiersbus die op een brug aan het rijden was, week van de weg af, reed door de vangrails en reed zo de ravijn in. Aan boord van de interregionale lijnbus zaten geen toeristen.

Volgens een getuige zou de bus op het moment van het ongeluk zeer snel gereden hebben. De politie vond 28 lichamen in de ravijn, een 29e slachtoffer overleed later in het ziekenhuis. Vier gewonden verkeren in kritieke toestand.

Busongevallen als deze zijn niet ongewoon in Thailand dat wereldwijd een van de landen met het hoogste aantal verkeersslachtoffers is. Per 100.000 inwoners sterven er jaarlijks gemiddeld 38,1 mensen in een verkeersongeluk. De belangrijkste oorzaken zijn overwerkte chauffeurs, slecht onderhouden voertuigen en overbevolkte wegen. Tijdens deze periode van het jaar is het in Thailand trouwens extra druk omdat heel wat mensen onderweg zijn om elders nieuwjaar te gaan vieren.