"Boete voor smaad omdat agent niet met grap kon lachen"

Tom Waes heeft het afgelopen jaar in Antwerpen een boete gekregen voor smaad aan de politie tijdens een alcoholcontrole. Dat heeft de presentator gezegd in "De laatste week" op Eén tijdens een gesprek over de veelbesproken GAS-boetes.

"Tijdens een alcoholcontrole op een zondagochtend om 11 uur -echt- vroeg een agent me of ik wilde meewerken", zegt Waes. "Ik antwoordde: Als je mij een klak (pet) en een matrak geeft, ja. Zeg maar wat ik moet doen."

Daarop kreeg Waes naar eigen zeggen een boete van 150 euro voor smaad aan de politie. "Die agent kon er niet mee lachen, ik vond het wel een goede mop", zegt Waes.

Burgemeester Bart De Wever die naast Waes op de sofa zat, reageerde meteen: "Da's een penale boete, daar kan ik echt niet in tussenkomen."

lees ook