"Dankzij Twinkle begon hij zelfstandig te stappen"

Wat zou een kerstverhaal zijn zonder herders? Daarom wellicht dat de Britten de afgelopen dagen smulden van de piepjonge Arthur Jones, wiens vroeggeboorte tot een hersenverlamming leidde, maar die met de hulp van zijn favoriete lammetje Twinkle duidelijk zijn mannetje kan staan. Dat zijn oma, Nicky Jesse, een vermaarde schapenhoeder in Dorset (een graafschap in het zuidwesten van Engeland) is, was daarbij zeker een pluspunt. Zij vertelde het opmerkelijke verhaal op nieuwswebsites Express en Daily Mail.
BNPS.co.uk

Dat Twinkle het lievelingsschaap van Arthur, bijna drie jaar nu, is, daar is een goede reden voor, aldus de grootmoeder: "Twinkle werd net als Arthur te vroeg geboren. Ze kon nauwelijks op haar poten staan en werd bovendien door haar moeder in de steek gelaten. Dus probeerde ik haar met de fles groot te brengen. Toen Arthur dat zag, wilde hij dat ook doen."

"Vier maanden lang heeft hij haar de fles gegeven, iedere keer opnieuw gedurende twee uren, en zo werd zij voor hem als een huisdier. We hebben dan beslist om Twinkle aan de leiband te leggen, zodat beiden samen op wandel konden gaan. Op die manier is Arthur, van wie de dokters gezegd hadden dat hij pas vanaf zijn vierde levensjaar zou kunnen lopen, eigen stapjes naast haar beginnen zetten."

"Twinkle gaf Arthur het nodige vertrouwen. Hij kon op haar steunen, mocht een stap toch niet lukken. Uiteindelijk zijn we zover geraakt dat we het looprekje, dat we dachten ooit nodig te zullen hebben, niet gebruikt hebben. Omdat dat hem alleen maar zou hinderen in zijn ontwikkeling."

"Op de boerderij heeft hij een kudde van zes schapen om voor te zorgen. Hij roept dan "Kom op, meisjes" en drijft hen van de weide een honderdtal meter verder naar hun hok."

Intussen heeft Arthur al meerdere prijzen gewonnen tijdens wedstrijden. "Tijdens de Dorset County Show in september won hij de beker omdat hij de jongste deelnemer met de meeste wilskracht was. Zoals hij zijn schapen wist aan te sturen. Iedereen had er de tranen van in de ogen."

"Hij hoopt nu al een echte landbouwer te worden. Dat is heel normaal, want dat zit in ons bloed", voegde mama Sarah er nog aan toe.

BNPS.co.uk