"Grootste slachtoffers van shoppen? Mannen!"

"Foto na foto, van lijdende mannen, helemaal aan hun lot overgelaten tijdens het kerstshoppen met hun partner." Het mag voor vrouwen dan een zoete wraak zijn voor bijvoorbeeld de extra tijd die ze in deze periode in de keuken doorbrengen, voor mannen blijkt het vergezellen van hun partner tijdens het shoppen alsof ze de hel binnengestapt zijn. Een Instagram-account met "lijdende mannen" is momenteel een heuse hit op het internet.

"Aan alle mannen die nog steeds aan het genezen zijn van hun kerstinkopen, weet dat je niet alleen bent", blokletterde nieuwssite Huffington Post. The Fashion Spot vond in de account, onder de titel "Miserable Men", het bewijs voor "de beklagenswaardige populatie van mannen die hun wellicht vrouwelijke partner moeten vergezellen bij de inkopen. Poor guys!"

"Deze account toont de triestige kant van het shoppen", staat dan weer te lezen op de marketingsite CMO. Voor Phoenix New Times zijn de foto’s een eerbetoon aan "de anonieme helden/slachtoffers van de eindejaarsinkopen. Almaar wachtend zonder te weten wat ze daar in feite aan het doen zijn."

Shine Yahoo ziet in de foto’s een bewijs van hoeveel geluk sommige vrouwen wel hebben, want "zij hebben tenminste hun handen vrij om ten volle van het shoppen te genieten." Entertainmentsite Rick hoopt dat deze account een hart onder de riem is voor de "bored-to-death" familieleden van shoppers.

Meer foto’s kunt u hier bekijken.

lees ook