"Het wordt tijd dat Queen Elizabeth iets menselijkers draagt"

Britse dierenrechtenorganisaties zijn boos op Queen Elizabeth omdat ze op Kerstmis een bontjas droeg. "Het wordt tijd dat de koningin zich aansluit bij de verlichte tijden en iets menselijkers draagt", klinkt het.

Queen Elizabeth werd op 25 december in de voormiddag gespot in een bontjas (1e foto onderaan en foto boven), toen ze op een van haar buitenverblijven een babbeltje sloeg met onder meer hertogin Kate Middleton, de echtgenote van prins William. 

De dierenrechtenorganisatie "People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) is niet te spreken over het feit dat de koningin zich nog in een bontjas durft te vertonen. "Hardvochtig en onaanvaardbaar", klinkt het."Hoe is het mogelijk dat de koningin nog niet weet dat bont een product is dat tot stand komt door immens leed? We hopen dan ook dat de Queen zich aansluit bij deze verlichte tijden en er voortaan voor kiest iets menselijkers te dragen."

"De koningin zou geen bont mogen dragen, zo simpel is het", voegt Animal Aid, een andere organisatie, daar aan toe. "Het is 2013 en ieder weldenkend mens zou geen bont mogen dragen."

Opvallend is dat de Queen later op de dag, toen ze een kerkdienst bijwoonde, een andere jas droeg. Geen bont deze keer, al was haar muts dat wel nog (onderste foto).