"Te laat bij MI6 omdat hun chauffeur de weg niet vond"

Dame Judi Dench, de Britse actrice die de rol van M speelde in zeven Bondfilms, kwam ooit drie kwartier te laat voor een lunch op het hoofdkwartier van MI6 in Londen omdat de chauffeur die de geheime dienst gestuurd had de plek waar hij haar moest ophalen niet vond. Dat heeft de actrice verteld in een interview op BBC Radio 4.

Dench heeft in zeven Bondfilms de fictieve baas van de geheime dienst gespeeld en was op een bepaald moment uitgenodigd voor een ontmoeting met de echte chef van MI6 (Military Intelligence, Section 6), Sir David Spedding.

"Brian was al jarenlang mijn chauffeur, maar MI6 stond erop een eigen chauffeur te sturen", zegt Dench. "Hun chauffeur vond mij niet, waardoor ik uiteindelijk drie kwartier te laat was voor die lunch, pijnlijk laat."

In het radioprogramma werd Dench geïnterviewd door Dame Eliza Manningham-Buller, de voormalige chef van MI5 die optrad als gastpresentator van het programma.

Judi Dench won een Oscar voor haar vertolking in "Shakespeare in love".  Ze is ook bekend van films als "Notes on a scandal" en "The best exotic Marigold Hotel".