Antwerpen-Centraal tijdje ontruimd na bommelding

Het station Antwerpen-Centraal is vanmorgen een tijdje volledig ontruimd geweest na een bommelding. De treinen met Antwerpen-Centraal als bestemming kregen tijdelijk Antwerpen-Berchem als eindhalte. Doorrijdend treinverkeer werd eveneens tegengehouden en ook de premetrostations onder het station werden tijdelijk niet bediend.

"Om 11.45 uur hebben we de melding gekregen dat iemand naar de Nederlandse politie gebeld heeft met de boodschap dat er een bom zou ontploffen in Antwerpen-Centraal", zei Veerle De Vries van de Antwerpse lokale politie. "We weten niet waar of wanneer dat dan wel precies zou gebeuren, maar we nemen in dit soort situaties het zekere voor het onzekere."

Het hele station werd daarom ontruimd, inclusief de premetrostations Astrid en Diamant onder het station. Ook enkele straten rond het station en langs de sporen werden afgesloten, waaronder de Plantin-Moretuslei en De Keyserlei. "Eens de ontruiming voltooid is, zal er een volledige sweeping van het stationsgebouw plaatsvinden met een bomhond", zei De Vries. "Nadien zal er een onderzoek gevoerd worden naar de bommelder, in samenwerking met de Nederlandse politie."

Meest gelezen