Audi investeert komende 5 jaar 22 miljard euro

De Duitse autoconstructeur Audi gaat tot 2018 ongeveer 22 miljard euro investeren in nieuwe modellen, innovatie en de uitbreiding van het wereldwijde productienetwerk. Het gaat om een recordinvestering voor het merk. Zeventig procent van het bedrag is bestemd voor nieuwe modellen en technologie.
Invision2012

Meer dan de helft van het bedrag gaat naar de productievestigingen in Ingolstadt (waar de hoofdzetel gevestigd is) en Neckarsulm. Meer details over de investering, bijvoorbeeld over de verschillende sites, kon een Duitse woordvoerder desgevraagd niet geven. "Natuurlijk zullen we investeren in al onze sites", klinkt het wel.

Audi heeft ook fabriek in Vorst. Bij Audi Brussels loopt het kleinste model, de A1, van de band. De A1 is een succesmodel van Audi. het instapmodel van de Beierse Volkswagen-dochter werd medio 2010 gelanceerd. Het model zit ongeveer halverwege Audi's normale productiecyclus.

Audi zegt eveneens te zullen aanwerven in 2014. Zo wil Audi bijvoorbeeld komend jaar 700 jongeren opleiden in Ingolstadt en Neckarsulm. In Mexico zullen volgend jaar meer dan duizend werknemers in dienst worden genomen. Audi bouwt er een fabriek in San José Chiapa, waar de Q5 in 2016 van de band moet rollen.

In een persbericht zegt topman Rupert Stadler te mikken op 2 miljoen geleverde wagens. In 213 leverde het bedrijf 1,5 miljoen wagens af.