Eerbetoon aan Patrick De Witte op Radio 1

Volgende week zendt Radio 1 vier avonden "Tuesday Night Music Club" uit, een programma waarin de luisteraar vier keer de geboorte van een nieuw Nederlandstalig lied meemaakt. Het programma wordt een eerbetoon aan Patrick De Witte (pdw) die voor de eerste en de laatste aflevering werd gevraagd als drummer. Hij stierf kort na de opnames.

Vier muzikanten werden opgesloten in een studio en mochten er pas uit wanneer ze een nieuw nummer hadden. De opnames werden gemonteerd tot een radiodocumentaire.

De muzikanten zijn: Frank Vander linden, Steven De bruyn, Steven Van Gool, Wim Opbrouck, Flip Kowlier, Chris Joris, Eric Melaerts, Tom Kestens, Piet Van Den Heuvel, Eric Van Biesen, Gregory Frateur, Jean-Marie Aerts, Lies Lorquet en Filip Casteels. Patrick De Witte werd door Koen Fillet nog eens aangesproken in zijn hoedanigheid van drummer.

"Ik heb misbruik gemaakt van het feit dat ik voor de radio werk", zegt Koen Fillet (foto in tekst). "Ik heb mijn eigen masterclass georganiseerd. Vier studiodagen geboekt, vier dinsdagen, en telkens vier muzikanten laten doen waar ik ze om benijd: componeren. Ik wou zelf zien hoe ze het voor mekaar krijgen. Waar komt zo'n nieuwe melodie vandaan, pluk je die uit de lucht? Of is het wringen en wroeten en worstelen met noten, akkoorden en woorden? Het programma is ook een eerbetoon aan Patrick."

"Tuesday Night Music Club" is van maandag 30 december tot en met donderdag 2 januari te horen op Radio 1 tussen 19 en 20 uur.