Hilco neemt Free Record Shop over

De Britse investeringsmaatschappij Hilco neemt de failliete winkelketen Free Record Shop over. Dat heeft curator Thierry Van Doosselaere bevestigd. Het overnamebedrag wordt niet bekendgemaakt. Hilco zegt zelf dat er voorlopig enkel een akkoord is over de inboedel. Of alle winkels openblijven en alle personeelsleden hun job behouden, is nog onduidelijk. De onderhandelingen gaan voort.

Hilco Capital had een akkoord gesloten met de curatoren om hen bij te staan bij het openhouden van de winkels gedurende de kerstperiode. Tegen half december zouden de Britten met een definitief overnamebod komen, maar dat gebeurde niet. Daarop besloten de curatoren met andere partijen te beginnen onderhandelen.

Begin deze week werd dan besloten om te beginnen met de veiling van de inboedel via het online veilinghuis Moyersoen. De inboedel van de 68 winkels werd per lot verkocht, maar voor de meeste partijen was vrijdagvoormiddag het startbod van 750 euro nog niet gehaald.

Omstreeks 11 uur haalde Moyersoen de veiling offline omdat er een akkoord was bereikt met Hilco. Dat zal 67 vestigingen overnemen, enkel die in Tielt-Winge wordt afgestoten omdat er een andere overnemer voor is gevonden.

Onderhandelingen gaan voort

In een mededeling nuanceert Hilco de deal rond de overname van Free Record Shop enigszins. "We hebben de inboedel van de winkels overgenomen om voort te kunnen onderhandelen met de leveranciers en de eigenaars van de panden", laten de Britten weten. Het is volgens hen nog niet zeker of alle personeelsleden kunnen blijven.

Hilco preciseert enkel een deal te hebben gesloten over de inboedel, om voort te kunnen onderhandelen. Het blijft dus onzeker of er een akkoord kan worden gesloten en of Hilco de werknemers van Free Record Shop kan aanwerven, laat het bedrijf weten. Die werknemers werden de facto ontslagen bij het faillissement en zijn in tussentijd met interimcontracten aan de slag.

Curator Van Doosselaere bevestigt dat er enkel een akkoord is over de inboedel, "maar Hilco heeft het risico van de verdere onderhandelingen met de eigenaars van de huurpanden en de leveranciers op zich genomen. Op 1 januari stopt de opdracht van de curatoren."

Mogelijk kan er met sommige eigenaars geen vergelijk worden gevonden en zullen er toch winkels moeten worden gesloten, geeft ook Van Doosselaere aan. Maar, zo zegt hij, "Hilco heeft de intentie uitgesproken om 67 winkels open te houden en daarvoor is nu eenmaal personeel nodig".