Indiase vrouw twee keer verkracht op één avond

De politie in de Zuid-Indiase deelstaat Pondicherry heeft tien mannen aangehouden op verdenking van verkrachting. Ze zouden in twee verschillende groepen een 21-jarige vrouw hebben verkracht, mogelijk onafhankelijk van elkaar. De nieuwe verkrachtingszaak komt een jaar na een andere ophefmakende zaak in de hoofdstad Delhi.
AP2013

De jonge vrouw zou ontvoerd en verkracht zijn tijdens een bezoek aan een vriend in Karaikal, in Pondicherry. Dinsdagavond werd ze eerst ontvoerd door een groep van drie mannen. Toen ze na drie uur vrijkwam, belde ze haar vriend op, maar werd ze opgepikt door een andere groep van zeven mannen.

De politie heeft de mannen nu aangehouden en probeert uit te vissen of het ging om twee verschillende groepen, dan wel of alle mannen elkaar kennen.

Twee politieagenten zijn ook geschorst omdat ze de klacht van de jonge vrouw niet au sérieux hadden genomen. Het slachtoffer zelf is overgebracht naar het ziekenhuis, maar haar toestand is stabiel.

De nieuwe verkrachtingszaak komt er zowat een jaar na een ophefmakende groepsverkrachting in de hoofdstad Delhi, die fataal werd voor het slachtoffer. Die zaak leidde tot een golf van protest en strengere wetten ter bestraffing van verkrachtingen. Vier daders zijn veroordeeld tot de doodstraf en een minderjarige dader zit nu in een heropvoedingsinstelling.