Opvallende stijging van gps-diefstallen in Volkswagens

Er is een opvallende stijging van het aantal diefstallen van vaste gps-toestellen uit auto's, en bijna altijd gaat het daarbij om wagens van de Volkswagengroep. Dat schrijft Gazet van Antwerpen.
BELGA

Vorig jaar hadden gps-dieven het vooral gemunt op Mercedes-wagens, maar nu zijn vooral Volkswagens het doelwit van gps-dieven. In Antwerpen bevestigen de cijfers deze trend.

"Als we cijfers van december bekijken, dan zien we dat op 1 auto na, in 38 Volkswagens en 3 Skoda's (die ook deel uitmaken van de Volkswagengroep, red.) is ingebroken", zegt Veerle De Vries van de Antwerpse politie. "We proberen zoveel mogelijk te patrouilleren, en wie iets verdachts opmerkt, kan altijd de politie waarschuwen op het nummer 101", geeft De Vries nog mee.

Een verklaring voor de plotse interesse in Volkswagens heeft de politie niet. "De diefstallen passen wel helemaal in het profiel van rondtrekkende bendes", zegt de Antwerpse commissaris Fons Bastiaenssens in Gazet van Antwerpen.