Rellen tussen politie en aanhangers Moslimbroeders in Egypte

Minstens 265 leden van de Moslimbroeders zijn bij protesten in heel Egypte opgepakt door de politie. Er vielen ook drie doden.

De leden van de Moslimbroeders en aanhangers van de in juli afgezette president Mohammed Morsi leggen zich niet neer bij de beslissing dat de Moslimbroederschap officieel een "terroristische groep" is.

Ook vandaag, na het vrijdaggebed, kwamen velen op straat om te protesteren tegen het buiten de wet stellen van de islamistische beweging.

Leiders van de Moslimbroederschap riskeren voortaan de doodstraf en de betogende leden en sympathisanten kunnen tot vijf jaar cel krijgen. Legertopman en nieuwe sterke man Abdel Fattah al-Sissi beloofde gisteren "de terroristen te elimineren" en de "stabiliteit" te doen wederkeren in het land.

Waarnemers vrezen dat de Moslimbroederschap snel zou kunnen radicaliseren, nu ze meer dan ooit vervolgd dreigt te worden en na een mislukte democratische machtsdeelname achterblijft met heel wat frustraties.