Belgische toeriste gewond bij explosie op Tenerife

Bij een explosie aan een zwembad in een hotel op Tenerife zijn gisterenavond vijf toeristen gewond geraakt, onder wie ook een Belgische vrouw. Het incident deed zich voor in Adeje, in het zuidwesten van Tenerife. Oorzaak is een toestel dat gebruikt wordt om eten warm te houden en dat om nog onbekende reden ontplofte. Buitenlandse Zaken informeert zich over het incident.

Een van de slachtoffers is een 38-jarige Belgische vrouw. Zij zou lichtgewond zijn. De vier andere gewonden zijn drie Britten,een vrouw, man en een meisje van acht, en een Spaanse vrouw van 34. De slachtoffers liepen voornamelijk brandwonden op in het aangezicht en werden overgebracht naar een ziekenhuis. De Britse vrouw is er erg aan toe. Het gaat om de moeder van het gewonde meisje, en echtgenote van de gewonde man.

De politie van Tenerife is een onderzoek gestart, zo schrijft de regionale krant La Opinión de Tenerife op haar website.