Bollywood-acteur Sheikh overleden

De populaire Indiase Bollywood-acteur Farooq Sheikh is op 65-jarige leeftijd in Dubai overleden. Hij stierf vrijdagnacht aan een hartaanval. Dat berichtten de Indiase media zaterdag onder aanhaling van zijn familie.

Farooq Sheikh maakte zijn Bollywooddebuut in 1973 in de film "Garm hava" (Hot winds) van M.S. Sathyu. De prent belichtte de situatie van moslims in India na de onafhankelijkheid van het land en de verdeling van het Indiase subcontinent in het seculiere India en de islamitische republiek Pakistan in 1947. De film wordt beschouwd als een mijlpaal van de Indiase film en werd in 1974 voor de Gouden Palm van Cannes genomineerd.

Sheikh werkte met belangrijke Indiase regisseurs zoals onder meer Satyajit Ray. In 2010 won hij een National Award voor de beste bijrol in de film "Lahore".

Met "Club 60" draaide hij dit jaar zijn laatste film. Sheikh werkte ook mee aan televisiereeksen. Bollywood-ster Amitabh Bachchan tweette: "Hij was een gentleman, een heerlijke collega. Ik kan niet geloven dat hij gestorven is".