Kerry reist volgende week opnieuw naar Midden-Oosten

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry reist volgende week opnieuw naar het Midden-Oosten, in de hoop het vredesproces vooruit te helpen. Dat heeft een Palestijnse bron verteld aan het persagentschap AFP.
AP2013

Kerry zal volgende zaterdag eerst de Palestijnse Autoriteiten spreken, over de lopende vredesgesprekken met Israël. Die zouden tegen april volgend jaar een akkoord moeten opleveren, maar het overleg gaat erg stroef. Intussen gaat Israël door met het bouwen van huizen op de Westelijke Jordaanoever, tot woede van de Palestijnen.

Volgende week moet Israël voor de derde keer een groep Palestijnse gevangenen vrijlaten. Het zal de tiende keer zijn sinds maart dat Kerry pendelt tussen Ramallah en Jeruzalem om het vredesoverleg op het spoor te houden. De gesprekken zijn opnieuw opgestart in juli, na een onderbreking van drie jaar.