Nederlandse politie haalt inbrekers uit "rovershol"

In een bos in het noorden van Nederland heeft de politie twee Kosovaarse mannen opgepakt. De twee verbleven in een hol in de grond, waar ze ook de buit van hun inbraken bewaarden.

De twee Kosovaren waren opgemerkt door een wandelaar in het bos in het dorpje Zuidlaren, in de noordelijke provincie Drenthe. De man vond dat de twee zich verdacht gedroegen en waarschuwde de politie. Twee agenten gingen de zaak controleren en troffen zo het "rovershol" van de Kosovaren aan.

Het hol was verscholen onder een aantal takken. Binnenin lagen onder meer sieraden en computerapparatuur. Vermoedelijk gaat het om de buit van verschillende woninginbraken in de buurt. De politie onderzoekt nu of de twee mannen van 38 en 25 jaar oud inderdaad verantwoordelijk zijn voor de inbraken. Hoe lang ze al in het hol verbleven, is niet duidelijk.