Negenjarige jongen beklimt hoogste berg van Amerika

De amper 9-jarige Tyler Armstrong heeft deze week de hoogste top van Amerika, de bijna 7.000 meter hoge Aconcagua in het westen van Argentinië, beklommen. Dat melden diverse Amerikaanse media vrijdag.
Een foto van vader en zoon net voor de beklimming van de top.

De jongen arriveerde dinsdag, op kerstdag, op de top van de 6.962 meter hoge Aconcagua, gelegen in de Andes en de hoogste berg van het Amerikaanse continent. Hij kwam er aan samen met zijn vader en berggidsen. Hij had een speciale toestemming gekregen van de Argentijnse autoriteiten.

Tyler Hamilton is daarmee meteen de jongste alpinist die ooit de Aconcagua heeft bedwongen, zo verklaarde expeditieleider Nicolas Garcia aan de Argentijnse televisiezender C5N.

De 9-jarige Armstrong slaagde er eerder al in om de top van de bijna 5.900 meter hoge Kilimanjaro in Tanzania, de hoogste berg op het Afrikaanse continent, te bereiken.

AP2013