Reizigers stikken op brandende trein in India

In de Indiase deelstaat Andra Pradesh, in het zuidoosten van het land, zijn minstens 23 reizigers om het leven gekomen door een brand op de exprestrein Bangalore-Nanded. Onder de doden zijn ook twee kinderen.

Het vuur ontstond 's nachts in een wagon met airconditioning. De meeste slachtoffers stikten door de dichte rook.

In de wagon zouden 60 reizigers hebben gezeten. Getuigen zagen verschillende mensen van boord springen om te ontsnappen aan de verstikkende rook. Het voertuig is helemaal verwoest.

Over de oorzaak van de brand bestaat nog geen duidelijkheid.

India heeft het meest uitgebreide spoorwegnet ter wereld. Er gebeuren geregeld ongevallen omdat de infrastructuur en het rijdend materieel verouderd zijn. Dagelijks nemen 18 miljoen mensen de trein in het land.