Rouwende hond blijft liggen bij aangereden gezel

Het zijn hartverscheurende beelden: een treurige hond die blijft liggen bij zijn dode gezel in het midden van een drukke straat in China. Het filmpje gaat momenteel rond op het internet en weinigen blijven er onberoerd bij.

Volgens de Britse nieuwssite Sky News speelde het ontroerende tafereel zich af op 22 december toen de eerste hond werd doodgereden door een auto. De andere hond die bij hem was op dat moment, bleef liggen bij zijn vriend, ook al vroor het op dat moment meer dan 10 graden onder nul.

Enkele voorbijgangers plaatsten een stoeltje op de straat om te verhinderen dat de rouwende hond ook zou aangereden worden. De hond zou volgens getuigen een hele nacht blijven liggen zijn voor hij uiteindelijk toch naar de kant gehaald werd. De dode hond werd begraven in een nabijgelegen park.

Bekijk de beelden hier:

lees ook