Schoonmaakploeg dumpt vuilnis aan ingang Disneyland Parijs

Een zestigtal werknemers van het schoonmaakbedrijf Elior, dat de schoonmaak van het attractiepark Disneyland Parijs doet, heeft het werk neergelegd uit protest tegen hun slechte werkomstandigheden en de verandering van hun sociaal statuut.

De ingang van Disneyland Parijs zag er vanochtend iets minder feeëriek uit dan gewoonlijk. De schoonmaakploeg is in staking gegaan en om dat duidelijk te maken, hebben de stakers de vuilnisbakken aan de ingang leeggemaakt en papier gegooid in de straten van Disneyland Parijs.

De directie zit volgens de Franse krant Le Parisien al aan tafel met de stakers. Die laatsten klagen de slechte werkomstandigheden aan en het schrappen van enkele verworven sociale rechten. Voorts klagen ze aan dat ze de nieuwe directie geen gehoor geeft aan hun grieven.

De spontane staking bij de schoonmaakploeg heeft, behalve de minder kraaknette straten, voor de bezoekers geen gevolgen.