Student gedood bij rellen aan universiteit in Caïro

In de Egyptische hoofdstad Caïro is een student omgekomen bij relletjes tussen radicaal-islamitische studenten en de politie aan de Al-Azharuniversiteit. De studenten zijn aanhangers van de inmiddels verboden Moslimbroederschap en hadden brand gesticht in de gebouwen van de universiteit.

De groep studenten had een examen onderbroken aan de handelsfaculteit en had brand gesticht. Daarop kwamen de ordediensten tussenbeide. De agenten gebruikten onder meer traangas om de massa uiteen te drijven.

Een 19-jarige student werd geraakt door een kogel toen de ordediensten de campus binnendrongen.

Uiteindelijk kon de brandweer de brand blussen, maar er zijn wel twee verdiepingen van een gebouw verwoest. De politie heeft 60 studenten opgepakt.

De toestand in Egypte blijft erg gespannen. Aanhangers van de afgezette president Mohammed Mursi en leden van de Moslimbroederschap protesteren onder meer tegen de beslissing van de nieuwe machthebbers in Caïro om de Moslimbroederschap officieel als terreurorganisatie te bestempelen. Bij verschillende protestacties gisteren zijn in totaal 5 doden gevallen en 265 betogers opgepakt.