Tramverkeer verstoord door verdacht overlijden Deurne

In Antwerpen was het tramverkeer op lijn 5 tussen Linkeroever en Wijnegem zwaar verstoord. In de De Gryspeerstraat in Deurne is vanmorgen een zwaargewonde man op de tramsporen aangetroffen. Het slachtoffer is intussen overleden. Hoe de man daar terechtgekomen is en wat er precies gebeurd is, is nog niet duidelijk. Een aanrijding door een tram is uitgesloten.

Volgens een van de getuigen die de man vanmorgen aantroffen, was hij zwaar toegetakeld. De man zou hevig gebloed hebben aan het hoofd en vertoonde zware verwondingen in de borststreek. "De vuilnismannen hebben geprobeerd om de man om te draaien en ik heb zijn polsslag genomen, maar die was erg zwak. Ik heb de hulpdiensten verwittigd maar het was toen al duidelijk dat de man het niet zou halen", zei de getuige aan de redactie van Radio 2.

Het parket van Antwerpen is een onderzoek gestart. Er zijn aanwijzingen dat de man een gewelddadige dood gestorven is. De precieze doodsoorzaak wordt nog onderzocht, onder meer aan de hand van een autopsie. Ook over de identiteit van de man bestaat nog geen duidelijkheid.

Omdat parket en politie ter plaatse onderzoek moesten doen, reden de trams op lijn 5 in de richting van Wijnegem maar tot aan het Sportpaleis. Van daaruit reden er pendelbussen van en naar Wijnegem.