Twaalf mensen opgepakt in India na dubbele groepsverkrachting

In India zijn twaalf mannen opgepakt na de dubbele groepsverkrachting van een jonge vrouw in het zuiden van het land. Dat heeft de politie gemeld.
AP2013

De 21-jarige vrouw was op bezoek bij vrienden in de buurt van de haven van Karaikal. Ze stond op kerstavond alleen voor het huis van een vriend te wachten toen drie mannen haar hebben opgepikt en ze door een van hen werd verkracht.

De vrienden van het slachtoffer slaagden erin de vrouw te redden, maar op de terugweg naar de woning van een vriend werden ze door een andere groep van zeven mannen tegengehouden. De vrouw werd opnieuw ontvoerd en verkracht. De vrouw zou in totaal zes keer zijn verkracht.

De politie heeft alle mannen die verdacht worden van betrokkenheid opgepakt, net als twee vrienden die de vrouw vergezelden. De politie vindt het onder meer vreemd dat de vrienden van het slachtoffer na het eerste incident niet onmiddellijk de politie hebben verwittigd. Een van de opgepakte mannen is minderjarig.

De jonge vrouw werd voor verzorging in het ziekenhuis opgenomen. Haar toestand is stabiel.

De dubbele groepsverkrachting komt er enkele dagen nadat India de verkrachting met dodelijke afloop herdacht van een 23-jarige vrouw in Delhi, in december 2012. Die gruweldaad veroorzaakte zowel in India als daarbuiten heel wat opschudding en protest.