Zeker 21 doden bij aanval op Syrische markt

Bij een luchtaanval op een drukbezochte markt in Aleppo, in het noorden van Syrië, zijn zeker 21 doden gevallen. Dat zegt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten, een buitenlandse ngo die aansluit bij de oppositie tegen het regime.
(Archiefbeeld Aleppo)

De luchtaanval zou het werk zijn van de regeringstroepen. Syrische activisten hebben beelden online gezet van de schade op de markt. Daarop zijn verwoeste gebouwen en auto's te zien. Naast de meer dan 21 doden zijn er ook tientallen gewonden.

Het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten zegt dat het regime van president Bashar al-Assad al twee weken lang een intensieve campagne van luchtaanvallen voert in Aleppo die al aan meer dan 400 mensen het leven heeft gekost. De noordelijke stad is al sinds midden 2012 een van de plaatsen waar hevig gevochten wordt.