Zwembad Sint-Kruis ontruimd na rookontwikkeling

In Sint-Kruis, een deelgemeente van Brugge, zijn deze namiddag de badgasten van het Interbad-zwembad geëvacueerd. Dat heeft de brandweer van Brugge bevestigd.

"Er is nooit brand uitgebroken in het zwembad", klinkt het bij de brandweer van Brugge. Door een probleem met de condensator was er op een bepaald moment wel heel wat rookontwikkeling. Dat leidde tot enige ongerustheid.

De brandweer van Brugge kwam ter plaatse en evacueerde de aanwezige badgasten. Er waren op dat moment een 25-tal zwemmers aanwezig. Niemand raakte gewond. Morgen is het zwembad gewoon open voor het publiek, zo meldt Interbad op zijn Facebookpagina (zie onderaan).

In oktober vorig jaar werden in hetzelfde zwembad 150 zwemmers geëvacueerd toen een schakelaar begon te smeulen en het alarm deed afgaan.