1.000-tal cannabisplanten in beslag genomen in Lessen

Meer dan duizend cannabisplanten zijn zaterdagavond ontdekt in een gebouw in Lessen, in de provincie Henegouwen. Nooit eerder werd in het gerechtelijk arrondissement Doornik zo'n grote cannabisplantage in beslag genomen. De vondst werd gedaan na een brand in twee verlaten industriële gebouwen in Lessen. Dat meldt het parket van Doornik. Er is een onderzoek geopend.

Volgens Gilles Dupuis, substituut van de procureur des Konings in Doornik, zijn de gerechtelijke autoriteiten nog altijd op zoek naar wie achter de plantage zit. De magistraat beklemtoont dat de plantage zeer gesofisticeerd is.

Gisteravond rukten verschillende brandweerkorpsen uit voor een brand in het centrum van Lessen. Daar ontdekte de brandweer per toeval een cannabisplantage op de derde verdieping van een van de twee getroffen gebouwen. Op die derde verdieping was geen schade aangericht door de brand.

Nog volgens Dupuis is nog niet duidelijk wat de brand veroorzaakt heeft.