Brand in twee landbouwloodsen in zelfde dorp

De brandweer van Florenville, in het zuiden van de provincie Luxemburg, is vannacht voor twee branden in twee verschillende landbouwloodsen in deelgemeente Sainte-Cécile moeten uitrukken. De politiezone Gaume en experts van de federale politie zijn vanochtend ter plaatse gekomen. Het gaat om verdachte vuurhaarden.

De brandweer van Florenville kreeg een oproep vannacht iets voor 1 uur. In de landbouwloods moesten 130 dieren worden geëvacueerd. Op 200 meter van die loods moest de brandweer ook nog een brand blussen in een huis, dat onbewoond was maar waar werken plaatsvinden.

Rond 4 uur moest de plaatselijke brandweer opnieuw uitrukken, opnieuw voor een brandende landbouwloods, deze keer aan de andere kant van het dorp. Daar moesten tien dieren geëvacueerd worden. De aanpalende woning werd nat gespoten, omdat er een risico was dat die ook in brand zou schieten.

Het huis en de twee loodsen zijn eigendom van een landbouwerskoppel uit het dorp. De branden zijn allicht aangestoken, maar door wie of waarom is niet bekend.