Een laatste selfie voor de bom ontploft

Een vrolijke 16-jarige jongen uit Beiroet is ongewild uitgegroeid tot symbool van de dodelijke bomaanslag in de Libanese hoofdstad. Samen met enkele vrienden poseert hij nietsvermoedend voor een selfie. In de achtergrond is de wagen te zien die enkele seconden later dood en vernieling zou zaaien.
De jongen met de rode trui stierf in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Mohammad al-Chaar (de jongen met de rode trui) werd met levensgevaarlijke verwondingen opgenomen in het ziekenhuis. Een paar uur later zou hij aan zijn verwondingen bezwijken.

Op Twitter werd de selfie samengevoegd met een foto van vlak na de aanslag. Daarop is te zien dat de zwaargewonde jongen op straat ligt, terwijl een toegesnelde agent zich over hem buigt. De hartverscheurende fotomontage verspreidt zich online als een lopend vuurtje.

Op YouTube werd ook een ontroerend filmpje geplaatst waarin vrienden hun eer betuigen aan de overleden tiener. Ook de bijgevoegde disclaimer is veelzeggend: "Geen kwade bedoelingen ten opzichte van enige religieuze groepering".

Bij de zware bomaanslag in het centrum van Beiroet kwamen behalve Mohammad ook zes anderen om het leven, waaronder Mohammed Chatah. De gewezen minister was het doelwit van de terreuraanval.