Gevonden baby maand lang in kinderziekenhuis ondergebracht

Het te vonden gelegd jongetje aan het ziekenhuis in Schaarbeek is ondergebracht in het kinderziekenhuis Fabiola in Jette. Hij zal er zeker een maand verblijven. Gisteren werd het jongetje van een dag oud gevonden aan de deur van de Paul Briensite van het Brugmann-ziekenhuis in Schaarbeek.
BELGA/VERGULT

Voorlopig is er nog niets bekend van de ouders. De politie probeert hen op te sporen, het parket heeft alvast een jeugdrechter aangesteld in het dossier. Die heeft beslist dat het jongetje zeker een maand in het ziekenhuis moet blijven.

Mogelijk hebben de bewakingscamera's van het ziekenhuis in Schaarbeek gefilmd wie het kind aan de deur heeft achtergelaten. Die beelden kunnen door het weekendregime pas morgen bekeken worden.

De jeugddienst van de stad Brussel zal het dossier van de vondeling verder opvolgen.  Als de ouders niet gevonden worden, wordt een adoptieprocedure opgestart.