Laatste koopzondag was geen groot succes

De derde koopzondag van de eindejaarsperiode was minder succesvol dan de twee vorige. Dat zegt het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ). Gemiddeld ging de omzet er met 2 procent op achteruit in vergelijking met vorig jaar.
(Archiefbeeld)

In het totaal verkochten de winkeliers wel meer tijdens de drie koopzondagen dan de voorbije jaren. "Dit is goed want zo kunnen de handelaars een stuk van het slechte najaar goedmaken. Ook al rekenen kleding- en schoenenwinkels vooral op de solden. Daarom dat ook volgende zondag, 5 januari, heel wat winkels de deuren zullen openen", aldus het NSZ. Volgend weekend starten namelijk de wintersolden.

De omzetdaling is volgens de middenstandsorganisatie "niet onlogisch" voor de minst evidente koopzondag van het eindejaar. "De meeste geschenken zijn dan al immers gekocht en gegeven. Het zijn vooral de voedingswinkels die tijdens de derde koopzondag goede zaken doen met het oog op het nieuwjaarsdiner."