Straatveger vindt miljoenenlot na storm Sandy

Een 27-jarige straatveger in New York heeft bij de opruimingswerken na de doortocht van superstorm Sandy een lotje gevonden - en een miljoen dollar gewonnen. Het geld werd de man toegezegd, nadat een jaar lang niemand aanspraak had gemaakt op het winnende lot, meldde de New York Post zondag. Na aftrek van belastingen en andere bijdragen houdt de man nog bijna 516.000 dollar (ruim 375.000 euro) over.
AP2012
Archieffoto van opkuis na de doortocht van Sandy

"Mijn collega had met een blazer bladeren samengeveegd en ik had die weggebracht. Toen zag ik het lotje plots", zei Marvin Martinez aan de Post. "Ik vroeg me nog af of ik het wel zou bijhouden." Hij droogde het natte en amper leesbare lot onder een lamp en bracht het dan naar een gokkantoor, maar dat had na de storm geen stroom en kon het lot niet verifiëren. "Ze stelden me een hoop vragen en zeiden dat ze het zouden natrekken. Daarna ben ik het lot vergeten."

Pas een jaar later belde de Loterij hem op en liet ze de verbaasde Martinez weten wat hij gewonnen had. De 27-jarige was zes jaar geleden vanuit El Salvador naar de Verenigde Staten gemigreerd en trouwde een maand geleden. Het winnende lot zal voor hem niets veranderen. "Ik blijf zes dagen per week werken."

 

lees ook