Student legt vuurwerk op fornuis en veroorzaakt brand

In Groningen, in het noorden van Nederland, is een 23-jarige student aangehouden omdat hij een brand had veroorzaakt in zijn studentenhuis. De jongeman had vuurwerk laten liggen op een warme elektrische kookplaat.

De student was gisteren illegaal vuurwerk gaan kopen in Duitsland. Toen hij thuiskwam legde hij het vuurwerkpakket neer op zijn elektrische kooktoestel, waarna hij meteen weer vertrok. Het toestel stond echter nog aan en het vuurwerk ontplofte dan ook.

De brandweer moest ter plaatse komen om de brand te blussen. Het hele studentencomplex, waar op dat moment zo'n 40 mensen aanwezig waren, werd uit voorzorg ontruimd. De student die de brand heeft veroorzaakt, is aangehouden. Hij riskeert een boete voor onopzettelijke brandstichting.