Telefoonnummers 4,6 miljoen Snapchat-gebruikers even online

De gebruikersnamen en telefoonnummers van 4,6 miljoen gebruikers van de sociaalnetwerksite Snapchat hebben even online gestaan. Dat meldt BBC. Ze werden gedownload door hackers en op de website SnapchatDB geplaatst. De laatste twee cijfers van de telefoonnummers werden wel gecensureerd om misbruik van de gegevens te vermijden. Het gaat voornamelijk om gebruikersgegevens uit de VS en Canada.
AP2013
Evan Spiegel, de 23-jarige CEO van Snapchat.

Enkele dagen geleden had Gibson Security, een Australische firma, nog gezegd dat er zwakke plekken in de applicatie zaten die door hackers misbruikt konden worden.

Snapchat is een app waarmee makkelijk foto's gedeeld kunnen worden. De gedeelde foto's deleten zichzelf meteen nadat ze bekeken zijn. De app wordt daardoor vaak gebruikt voor sexting (het versturen van seksueel getinte berichten).

Gibson Security zegt zelf niets met de kraak te maken te hebben, maar de hackers hebben wel laten weten dat ze gebruik gemaakt hebben van het veiligheidsrisico dat door Gibson Security aangehaald was.

Snapchat werd vier maanden geleden al ingelicht over het feit dat de telefoonnummers van de gebruikers relatief makkelijk achterhaald konden worden. Het bedrijf beweert dat er actie ondernomen is om de app veiliger te maken, maar volgens de veiligheidsfirma waren die maatregelen onvoldoende.

Facebook en Google hebben al een overnamebod op Snapchat gedaan, maar Evan Spiegel, de CEO van Snapchat, is daar voorlopig nog niet op ingegaan. Snapchat is erg populair bij jongeren in de VS.

Meest gelezen