Graf van farao Sobekhotep I ontdekt in Egypte

Een team van Amerikaanse archeologen heeft een 3.800 jaar oude graftombe ontdekt in het gouvernement Suhaj in het midden van Egypte. De tombe wordt toegeschreven aan Sobekhotep I, een farao uit de dertiende dynastie.

De ontdekking van de tombe van Sobekhotep I in Suhaj is volgens de archeologen belangrijk omdat nog maar heel weinig geweten is over de farao die 4,5 jaar regeerde over Egypte. Dat is de langste regeerperiode uit de dertiende dynastie.

De Amerikaanse archeologen van de universiteit van Pennsylvania legden een imposante sarcofaag bloot die meer dan 60 ton weegt. Dat het om de tombe van Sobekhotep I ging, werd pas duidelijk een week geleden.

Er werden een inscriptie van de naam Sobekhotep I en een beeltenis van de farao op zijn troon gevonden. De wetenschappers brachten ook grafurnen en objecten die aan de farao toebehoorden aan de oppervlakte.

Meest gelezen