"Ik at de man op uit wraak voor mijn familie"

In de Centraal-Afrikaanse Republiek heeft een man een andere man opgegeten omdat zijn vrouw, schoonzus en haar kind zijn vermoord door moslimmilities. Aan de BBC vertelde de man dat hij handelde "uit wraak".
MIGUEL MEDINA
archief

De man, die zichzelf "mad dog" noemt, maakte deel uit van een christelijke militie die een moslim heeft aangevallen in de hoofdstad Bangui. Hij zei "erg kwaad" te zijn omdat moslims zijn zwangere vrouw, zijn schoonzus en haar kind hadden gedood.

Het sektarische geweld in het land is sterk opgelaaid sinds de Seleka-rebellen in maart vorig jaar Michel Djotodia als de eerste moslimleider van het land in het zadel hebben gehesen. Hij kon zijn voormalige strijders niet in het gareel houden, waardoor de Seleka-strijders christelijke burgers bleven en blijven terroriseren. Christelijke burgermilities voeren daarop wraakacties uit tegen moslims.

Djotodia heeft eind vorige week ontslag genomen als president. Alexandre-Ferdinand Nguendet is aangetreden als interim-president om een opvolger te zoeken voor Djotodia. Het geweld gaat intussen voort.