"Velen dachten dat registreren slechts 1 dag kon"

Het dancefestival Tomorrowland, dat dit jaar zijn tiende verjaardag viert met twee festivalweekends, is vandaag gestart met de preregistratie voor de ticketverkoop. Registreren geeft geen recht op een ticket, maar is wel noodzakelijk om die eigenlijke verkoop vlotter te laten verlopen en alle benodigde informatie van de vaak buitenlandse festivalgangers te kunnen controleren. Aangezien heel wat geïnteresseerden blijkbaar nog niet helemaal vertrouwd zijn met dat concept, kregen de servers van de organisatie het hard te verduren.
© Stijn De Grauwe 2013

De preregistratieperiode startte vanmiddag en loopt nog tot 15 februari. Belgen registreren zich best voor 8 februari, want dan vindt specifiek voor hen de verkoop van de helft van de 360.000 beschikbare tickets plaats. Op 15 februari mag de hele wereld meedingen naar de andere helft.

De Tomorrowland-website begaf het vanmiddag onder de massale belangstelling, maar later werd het registratiesysteem opnieuw geopend. "Blijkbaar dachten velen dat registreren slechts één dag lang kon of dat het uitmaakt wanneer je je registreerde", zegt woordvoerster Debby Wilmsen, die nog geen precieze cijfers had. Ook het feit dat de eerste tien geregistreerden per land meteen een ticket mochten bestellen, veroorzaakte allicht extra drukte.

Wilmsen benadrukt dat het systeem misschien complex lijkt, maar erg belangrijk is. "We willen zeker zijn dat iedereen zijn schatkistje met polsbandje correct toegestuurd krijgt, maar ook dat niemand tickets bestelt voor de twee weekends", zegt ze. "De line-up wordt erg gelijklopend en we willen dat zoveel mogelijk verschillende mensen van Tomorrowland kunnen genieten."

Tomorrowland vindt dit jaar plaats van 18 tot 20 juli en van 25 tot 27 juli in het provinciaal recreatiedomein De Schorre in Boom. Binnenkort worden de eerste namen bekendgemaakt.